Sončna energija je odličen vir energije na Zemlji in je ključna rešitev za boj proti trenutni podnebni krizi. Vse več gospodinjstev se odloča za pretvorbo sončne energije v električno energijo, ki ogreva dom. A to ni edina stvar, za katero lahko uporabimo sončne žarke. Ponosni smo, da smo prvi v Sloveniji oblikovali nagrobno svečo, ki deluje s pomočjo sončne energije. Gre za trajnostno, okolju prijaznejšo alternativo klasični nagrobni sveči. Preberite več …

Sončna energija je izraz, ki opisuje različne načine pridobivanja energije iz sončne svetlobe, natančneje sončnih žarkov. Sonce je eden najboljših naravnih virov za pridobivanje energije, saj je njegova energija čista, obnovljiva in nima škodljivega vpliva na okolje. Tehnologija omogoča shranjevanje podnevi ustvarjene energije za uporabo ponoči, zaradi česar sončna energija velja za najbolj ugoden vir napajanja številnih izdelkov, tudi nagrobne sveče Vestina.

V času nesigurnosti pa je ena stvar, ki ostaja za vedno – sonce. Zato se na sončno energijo lahko resnično zanesemo. Sončna energija se uporablja za proizvajanje elektrike v hiši, ogrevanje, obstajajo celo solarni mobilni telefoni …

Solarna sveča Vestina je eden izmed izdelkov, ki navdušuje z inovativnim dizajnom in izjemno dolgotrajnim gorenjem. Solarna sveča Vestina neprekinjeno gori do 1000 dni in noči. V pokrov iz nerjaveče pločevine so integrirane solarne celice, ki sončno energijo pretvarjajo v električno, ta pa napaja polnilne baterije. Da sveča neprekinjeno deluje skoraj tri leta, je potrebna minimalna količina sončne energije. Solarna sveča Vestina tako neprekinjeno gori tudi v obdobjih oblačnega vremena.

Eko nagrobna sveča Vestina je okolju prijazna sveča v spomin, saj je popolnoma razstavljiva. Sveča je sestavljena iz nerjavečega pokrova, ki ga je mogoče reciklirati, in steklenega ohišja, ki se po končani uporabi prav tako reciklira, zmelje in uporabi za nove steklene izdelke.

Solarna sveča Vestina je okolju prijaznejša rešitev, saj ena nadomesti kar 143 klasičnih voščenih nagrobnih sveč. Izdelana je iz stabilnega stekla in tako dodatno obtežena, da bo kos vsem vremenskim razmeram, tudi dežju, snegu in vetru. Ohranjajte spomin na drage preminule s solarno svečo Vestina, ki bo gorela kar tri leta.