blog vestina

Na našem blogu objavljamo zanimive, emocionalne in poučne članke, v katerih se bomo poleg predstavitve izdelkov Vestina dotaknili tudi drugih različnih tem in vprašanj, ki se nam porajajo v vsakdanjem življenju. Pisali bomo o življenju, smrti, simboliki sveč in marsičem drugem.

Želimo vam prijetno branje.

Zimski aranžma za grob z Vestino

Zimski aranžma za grob z Vestino

Tudi takrat, ko nas obišče prava zima, z nizkimi temperaturami in snegom, še vedno želimo ohranjati urejen grob. Če se sprašujete, kakšno nagrobno dekoracijo uporabiti pozimi, ste na pravem naslovu. Za vas smo namreč ustvarili popoln zimski aranžma za grob, ki bo kos vsem zimskim razmeram, tudi najbolj ekstremnim. Poglejte si, kako ga lahko izdelate sami.

read more…
Zgodovina nagrobnih sveč

Zgodovina nagrobnih sveč

Ali ste vedeli, da zgodovina nagrobnih sveč sega tisoče let nazaj? Že od nekdaj pa imajo nagrobne sveče simbolni pomen pri žalovanju in izražanju spoštovanja do preminulih. Preberite si več o zgodovini nagrobnih sveč.

read more…
Solarno svetilo za vrt

Solarno svetilo za vrt

Ko v vročih poletnih dneh popoldne malce padejo temperature, nastopi čas za večerna druženja, ki so najlepši del dneva marsikoga izmed nas. Letošnje poletje vi poskrbite za družbo, mi pa za ambient. S ponosom vam namreč predstavljamo našo novost, solarno svetilo za vrt, plod našega lastnega razvoja. Poglejte si, zakaj je naše solarno svetilo nekaj posebnega.

read more…
Nagrobne sveče s posvetili

Nagrobne sveče s posvetili

Tradicija prižiganja sveč na grobovih je že dolgo simbol spomina in ljubezni do preminule osebe. Prižig nagrobne sveče pove zelo veliko, sedaj pa svojo zgodbo lahko povedo tudi nagrobne sveče same – spoznajte naše sveče s posvetili. Pri Vestini smo želi naša čustva in lepe misli umestiti tudi na naše nagrobne sveče. Zato smo ustvarili kolekcijo solarnih in elektronskih sveč s posvetili. V nadaljevanju preberite, zakaj so tako posebne.

read more…
Pomladno urejanje grobov

Pomladno urejanje grobov

Prišla je pomlad in čas je za urejanje grobov. Po hladni in dolgi zimi grobovi potrebujejo nekaj več pozornosti. Poleg čiščenja grobov pa je pomlad tudi odlična priložnost za osvežitev nagrobne dekoracije. Višje temperature in večja količina sonca je več kot dobrodošla tudi za postavitev novega nagrobnega aranžmaja. Za vas smo pripravili nasvete za pomladno ureditev grobov.

read more…
Velikonočna ureditev grobov

Velikonočna ureditev grobov

Bliža se velika noč, praznik veselja, upanja in povezovanja z našimi najdražjimi. Tudi takrat, ko naših bližjih ni več med nami, pa lahko v spomin na njih za veliko noč prižgemo nagrobne sveče Vestina. Za vas smo pripravili nasvete za velikonočno ureditev grobov, s katerimi se boste ob največjem krščanskem prazniku lahko poklonili svojim dragim preminulim.

read more…
Česa ne smemo reči na pogrebu?

Česa ne smemo reči na pogrebu?

Ali ste tudi vi že bili v dilemi, kako »pravilno« in čim bolj spoštljivo izreči sožalje? Da se ne bi znašli v nerodni situaciji in izrekli česa neprimernega, smo za vas pripravili seznam stvari, ki jih ne smete reči na pogrebu.

read more…
Vestina v letu 2022

Vestina v letu 2022

Ob prihodu novega leta se vsak izmed nas vsaj enkrat ozre nazaj na svoje dosežke. Za Vestino je bilo leto 2022 polno novosti in inovacij, s katerimi smo na novo definirali pomen in uporabo nagrobne sveče. V današnjem članku se lahko skupaj z nami sprehodite skozi preteklo leto in naše novosti, s katerimi boste lahko še naprej ohranjali spomin na svoje drage preminule.

read more…

Zimski aranžma za grob z Vestino

Tudi takrat, ko nas obišče prava zima, z nizkimi temperaturami in snegom, še vedno želimo ohranjati urejen grob. Če se sprašujete, kakšno nagrobno dekoracijo uporabiti pozimi, ste na pravem naslovu. Za vas smo namreč ustvarili popoln zimski aranžma za grob, ki bo kos...

NOVO! Komplet za čiščenje grobov

Si predstavljate komplet, ki vsebuje vse, kar potrebujete, za čiščenje grobov? Mi ga imamo! Za vas smo ustvarili praktičen komplet za večkratno uporabo, ki ga brezplačno prejmete ob nakupu nad 70 € v naši spletni trgovini. Pred prihodom 1. novembra se večina izmed nas...

Zgodovina nagrobnih sveč

Ali ste vedeli, da zgodovina nagrobnih sveč sega tisoče let nazaj? Že od nekdaj pa imajo nagrobne sveče simbolni pomen pri žalovanju in izražanju spoštovanja do preminulih. Preberite si več o zgodovini nagrobnih sveč. Prve nagrobne sveče se pojavijo že v 4. stoletju...

Solarno svetilo za vrt

Ko v vročih poletnih dneh popoldne malce padejo temperature, nastopi čas za večerna druženja, ki so najlepši del dneva marsikoga izmed nas. Letošnje poletje vi poskrbite za družbo, mi pa za ambient. S ponosom vam namreč predstavljamo našo novost, solarno svetilo za...

Nagrobne sveče s posvetili

Tradicija prižiganja sveč na grobovih je že dolgo simbol spomina in ljubezni do preminule osebe. Prižig nagrobne sveče pove zelo veliko, sedaj pa svojo zgodbo lahko povedo tudi nagrobne sveče same - spoznajte naše sveče s posvetili. Pri Vestini smo želi naša čustva in...

Pomladno urejanje grobov

Prišla je pomlad in čas je za urejanje grobov. Po hladni in dolgi zimi grobovi potrebujejo nekaj več pozornosti. Poleg čiščenja grobov pa je pomlad tudi odlična priložnost za osvežitev nagrobne dekoracije. Višje temperature in večja količina sonca je več kot...