blog vestina

Na našem blogu objavljamo zanimive, emocionalne in poučne članke, v katerih se bomo poleg predstavitve izdelkov Vestina dotaknili tudi drugih različnih tem in vprašanj, ki se nam porajajo v vsakdanjem življenju. Pisali bomo o življenju, smrti, simboliki sveč in marsičem drugem.

Želimo vam prijetno branje.

Zgodovina nagrobnih sveč

Zgodovina nagrobnih sveč

Ali ste vedeli, da zgodovina nagrobnih sveč sega tisoče let nazaj? Že od nekdaj pa imajo nagrobne sveče simbolni pomen pri žalovanju in izražanju spoštovanja do preminulih. Preberite si več o zgodovini nagrobnih sveč.

read more…
Solarno svetilo za vrt

Solarno svetilo za vrt

Ko v vročih poletnih dneh popoldne malce padejo temperature, nastopi čas za večerna druženja, ki so najlepši del dneva marsikoga izmed nas. Letošnje poletje vi poskrbite za družbo, mi pa za ambient. S ponosom vam namreč predstavljamo našo novost, solarno svetilo za vrt, plod našega lastnega razvoja. Poglejte si, zakaj je naše solarno svetilo nekaj posebnega.

read more…
Nagrobne sveče s posvetili

Nagrobne sveče s posvetili

Tradicija prižiganja sveč na grobovih je že dolgo simbol spomina in ljubezni do preminule osebe. Prižig nagrobne sveče pove zelo veliko, sedaj pa svojo zgodbo lahko povedo tudi nagrobne sveče same – spoznajte naše sveče s posvetili. Pri Vestini smo želi naša čustva in lepe misli umestiti tudi na naše nagrobne sveče. Zato smo ustvarili kolekcijo solarnih in elektronskih sveč s posvetili. V nadaljevanju preberite, zakaj so tako posebne.

read more…
Pomladno urejanje grobov

Pomladno urejanje grobov

Prišla je pomlad in čas je za urejanje grobov. Po hladni in dolgi zimi grobovi potrebujejo nekaj več pozornosti. Poleg čiščenja grobov pa je pomlad tudi odlična priložnost za osvežitev nagrobne dekoracije. Višje temperature in večja količina sonca je več kot dobrodošla tudi za postavitev novega nagrobnega aranžmaja. Za vas smo pripravili nasvete za pomladno ureditev grobov.

read more…
(Pri)srčna novost pri Vestini

(Pri)srčna novost pri Vestini

Prisluhnili smo vašim željam in ustvarili najbolj srčno kolekcijo nagrobnih sveč do sedaj. V našo ponudbo smo vključili solarno in elektronsko svečo Vestina v obliki srca. Poglejte si naši novi srčni lepotički.

read more…
Velikonočna ureditev grobov

Velikonočna ureditev grobov

Bliža se velika noč, praznik veselja, upanja in povezovanja z našimi najdražjimi. Tudi takrat, ko naših bližjih ni več med nami, pa lahko v spomin na njih za veliko noč prižgemo nagrobne sveče Vestina. Za vas smo pripravili nasvete za velikonočno ureditev grobov, s katerimi se boste ob največjem krščanskem prazniku lahko poklonili svojim dragim preminulim.

read more…
Česa ne smemo reči na pogrebu?

Česa ne smemo reči na pogrebu?

Ali ste tudi vi že bili v dilemi, kako »pravilno« in čim bolj spoštljivo izreči sožalje? Da se ne bi znašli v nerodni situaciji in izrekli česa neprimernega, smo za vas pripravili seznam stvari, ki jih ne smete reči na pogrebu.

read more…
Vestina v letu 2022

Vestina v letu 2022

Ob prihodu novega leta se vsak izmed nas vsaj enkrat ozre nazaj na svoje dosežke. Za Vestino je bilo leto 2022 polno novosti in inovacij, s katerimi smo na novo definirali pomen in uporabo nagrobne sveče. V današnjem članku se lahko skupaj z nami sprehodite skozi preteklo leto in naše novosti, s katerimi boste lahko še naprej ohranjali spomin na svoje drage preminule.

read more…
Novost: Gorilec 365 dni

Novost: Gorilec 365 dni

Pri Vestini ves čas razmišljamo o bolj trajnostnih izdelkih, zato je tudi naš najnovejši produkt zasnovan z mislijo na varčno, dolgotrajno uporabo, s katero ne bomo dodatno obremenjevali okolja. Novost v naši ponudbi je eleganten elektronski gorilec Vestina, ki gori kar 365 dni.

read more…

NOVO! Komplet za čiščenje grobov

Si predstavljate komplet, ki vsebuje vse, kar potrebujete, za čiščenje grobov? Mi ga imamo! Za vas smo ustvarili praktičen komplet za večkratno uporabo, ki ga brezplačno prejmete ob nakupu nad 70 € v naši spletni trgovini. Pred prihodom 1. novembra se večina izmed nas...

Zgodovina nagrobnih sveč

Ali ste vedeli, da zgodovina nagrobnih sveč sega tisoče let nazaj? Že od nekdaj pa imajo nagrobne sveče simbolni pomen pri žalovanju in izražanju spoštovanja do preminulih. Preberite si več o zgodovini nagrobnih sveč. Prve nagrobne sveče se pojavijo že v 4. stoletju...

Solarno svetilo za vrt

Ko v vročih poletnih dneh popoldne malce padejo temperature, nastopi čas za večerna druženja, ki so najlepši del dneva marsikoga izmed nas. Letošnje poletje vi poskrbite za družbo, mi pa za ambient. S ponosom vam namreč predstavljamo našo novost, solarno svetilo za...

Nagrobne sveče s posvetili

Tradicija prižiganja sveč na grobovih je že dolgo simbol spomina in ljubezni do preminule osebe. Prižig nagrobne sveče pove zelo veliko, sedaj pa svojo zgodbo lahko povedo tudi nagrobne sveče same - spoznajte naše sveče s posvetili. Pri Vestini smo želi naša čustva in...

Pomladno urejanje grobov

Prišla je pomlad in čas je za urejanje grobov. Po hladni in dolgi zimi grobovi potrebujejo nekaj več pozornosti. Poleg čiščenja grobov pa je pomlad tudi odlična priložnost za osvežitev nagrobne dekoracije. Višje temperature in večja količina sonca je več kot...

(Pri)srčna novost pri Vestini

Prisluhnili smo vašim željam in ustvarili najbolj srčno kolekcijo nagrobnih sveč do sedaj. V našo ponudbo smo vključili solarno in elektronsko svečo Vestina v obliki srca. Poglejte si naši novi srčni lepotički. Srca ne poklanjamo samo za valentinovo, ampak je...